Ο φούρνος Καταχα ιδρύθηκε το 1954 από τον Πέτρο Αθανασιάδη του Διογένη στον Καταχα Πιερίας. Ο αρχικός κλιβανος ήταν πετροχτιστος, έκαιγε ξύλα, παρήγαγε κυρίως ψωμιά και έψηνε φαγητά.
Με αυτή τη μορφή λειτούργησε περίπου ως το 1995. Το Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε η δεύτερη γενιά ο Λεανδρος Αθανασιάδης με τη σύζυγό του Τατιάνα και τον ένα γιο, εγγονό του ιδρυτή με το ίδιο όνομα. Η παραγωγή διευρύνθηκε με νέες ποικιλίες ψωμιου, κάποια λίγα γλυκά, τσουρέκια και ξεκίνησε η παραγωγή της ξακουστης χειροποιητης χωριατικης πίτας η φήμη της οποίας έχει φτάσει από ευχαριστημένους πελάτες σε αρκετές χώρες του κόσμου. Ενδιάμεσα ο φούρνος ανακαινιστηκε ριζικά και ο κλιβανος αντικατασταθηκε με τελαρωτο πετρελαίου γερμανικού τύπου.
Το 2010, τα ηνία της επιχείρησης πέρασαν στον Πέτρο Αθανασιάδη και τη σύζυγό του Θάλεια, την 3η γενιά δηλαδή. Ο φούρνος ανακαινιστηκε εκ νέου και πλέον κυρίως καύσιμο είναι, το φιλικό προς το περιβάλλον, πελλετ ξύλου.
Η παραγωγή διευρύνθηκε σημαντικά και σε ψωμιά και σε γλυκά αλλά και σε ποικιλίες πρωινού. Αυτή τη στιγμή η δυνατότητα παραγωγής ξεπερνάει τους 130 κωδικούς ψωμιών, τα 350 γλυκά και πάνω από 180 διάφορους κωδικούς πρωινού. Με σπουδές στο αντικείμενο, μεράκι αλλά και με τη βοήθεια κορυφαίων δασκάλων κάθε μέρα παράγουμε νέα, πρωτοποριακά αλλά ταυτόχρονα και γευστικά προϊόντα.


Καλή σας περιήγηση.
Copyright © 2019 - 2020 By_Sakis …..  All Rights Reserved