390 γρ. ζαχαρουχο γάλα (1τμχ)
270γρ ταχινι, 85γρ μέλι, 85γρ κακάο.
Με σύρμα στο μίξερ ανακάτεμα και έτοιμο για αλλειμα. Διατηρείτε στο ψυγείο.
250γρ μαργαρίνη ή βιταμ ή βουτυρο από νωρίς εκτός ψυγείου να είναι μαλακό.
400γρ ζαχαρουχο γάλα (1 κουτί)
50γρ αχνη
75γρ κακάο
0,3γρ βανίλια (1 καψακι)

Όλα μαζί στο μίξερ στην ψηλή ταχύτητα να αφρατεψει το μείγμα.  Απόδοση 730γρ έτοιμο προϊόν.

Οι ποσότητες της αχνης και του κακάο είναι όσο έβαλα εγώ και δεν είναι δεσμευτικες. Μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα τα γούστα σας ή των παιδιών σας.
200γρ γιαούρτι (1 κεσεδακι), 300γρ γκούντα ή άλλο κασερι τριμμένο ψιλό, 100γρ αλεύρι, 100γρ γάλα, 300γρ (6 τμχ )αυγά, λίγος μαϊντανός

Για το τελος μισο κρεμμυδι ξερο και λιγη μουσταρδα.

Με μια κουτάλα ή ένα σύρμα χειρός ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά.
Βουτάτε μέσα και από τις δύο μεριές τις φέτες του ψωμιου. Τηγανιζετε και από τις δύο πλευρές σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Ψιλοκόβετε μισό κρεμμύδι ξερό. Επάνω στη φέτα αλείφετε λίγη μουστάρδα, διακοσμείτε με το κρεμμύδι και απολαμβανετε.
Κις λορεν είναι μια ταρτα προψημενη και στη συνέχεια αφού τη γεμίσουμε με ότι τραβάει η ψυχή μας την ξαναψηνουμε. Η συγκεκριμένη είναι με κοτόπουλο.
Υλικά για τη ζύμη:
170γρ βούτυρο
9γρ αλάτι
9γρ baking powder
100γρ γάλα
100γρ αυγά (2 τμχ)
440 γρ μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί εκτός του αλευρου. Προσθέτω και αυτό και ζυμώνω ελαφρά. Μεμβράνη ή σακούλα και ψυγείο 30'. Ανοίγω με πλαστη σε στρογγυλο σχήμα με διάμετρο 38εκ. Απλώνω σε ταρτιερα Φ30. Τα δύο εκατοστά που περισσεύουν από γύρω τα γυρνάω μέσα ώστε η κορα, το πλαϊνό δηλαδή να είναι πιο χονδρό. Τρυπαω με πηρουνι την επιφάνεια πολλές φορές και βάζω για ψήσιμο 12' στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδοκολα ή μεμβράνη με φασόλια ή ρυζι για βαρος δεν χρησιμοποιούμε στα εργαστήρια, το τρυπημα με το πηρουνι ειναι αρκετο. Αφήνω να κρυώσει.
Υλικά γέμισης:
330γρ κοτόπουλο φιλέτο
15γρ ελαιόλαδο (1κτσ)
0,5 κτγ κουρκουμα
150γρ πιπεριές (2 τμχ)
200γρ αυγά (4τμχ)
1τμχ κρόκο (18γρ)
100γρ τριμμένο gouda ή κεφαλοτυρι ή ότι άλλο κασερι/τυρι σας αρέσει
250γρ γάλα
250γρ μανιτάρια τεμάχια φρέσκα ή κονσέρβα
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, παπρικα γλυκιά σκόνη

Εκτέλεση:
Σωταρω το κοτόπουλο ψιλοκομμένο στο ελαιολαδο για 10' περίπου να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω τον κουρκουμα. Αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το γκούντα, τα αυγά, το γάλα, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, την παπρικα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τον κρόκο.
Απλώνω το κοτόπουλο σε ψιλά κομματάκια επάνω στην προψημενη ταρτα Ρίχνω το χυλο και ψηνω 45-60' στους 170 βαθμούς Κελσίου ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος. Στο τέλος προαιρετικά τρίβω γκούντα επάνω στην ψημενη επιφάνεια και γκρατιναρω για λίγα λεπτά στις αντιστάσεις στους 230 βαθμούς Κελσίου.
Επίσης προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο πράσο στο χυλο ή και μπέικον. Και τα δύο ταιριάζουν γάντι με το κοτόπουλο.
Υλικά και εκτέλεση για 30-32 κομμάτια:
230γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
160γρ αχνη
50γρ αυγα (1τμχ)
Ξύσμα 2 μέτριων λεμονιων
Χυμό 2 μέτριων λεμονιων (30γρ περίπου)
330-340γρ αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
Ζυμωμα όλα μαζί μέχρι να γίνει μια ευπλαστη ζύμη. Ψυγείο με μεμβράνη 30'. Κόψιμο σε τεμάχια 25γρ περίπου. Μπαλάκι και πάτημα μέσα στην παλάμη. Ταψί με λαδοκολα και ψήσιμο 20' περίπου στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Αν θέλετε και σοκολάτα λιώστε 65γρ κουβερτούρα σε μπεν μαρι ή στα μικροκύματα και διακοσμήστε τα με ένα πηρουνι. 
Ταψί 28*42εκ
Φρυγανιές (δεν τις ζύγισα) όσες χρειαστεί να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
Σιρόπι: 230γρ νερό και 230γρ ζαχαρη
Ζάχαρη καστανή για πασπαλισμα περίπου 40γρ ή λευκή κρυσταλλικη
Κρέμα: 1000γρ γάλα, 180γρ ζάχαρη,  100γρ corn flour, 150γρ αυγά (3τμχ), 0,6γρ βανίλια (2 καψακια), 80γρ βούτυρο, 80γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη,
80γρ σουσαμι καβουρδισμενο ή αντίστοιχη ποσότητα corn flakes ή ψιλοκομμενος ξηρός καρπός της αρεσκείας σας ή φρυγανιά τριμμα.
Νερό και ζάχαρη σε ένα μπρίκι να πάρει μια βράση. Να κρυώσει ελαφρώς και σιροπιαζετε τις φρυγανιές με μια κουτάλα.
Κρέμα: ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βάλετε γάλα, corn flour, ζάχαρη και αυγά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να σφιξει. Προσοχή να μην αρπάξει. Αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το βούτυρο και τη βανιλια. Ανακατεύετε να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακάτεμα να λιωσει και αυτη. Να κρυώσει λίγο.
Πασπαλίζετε την καστανή ζάχαρη επάνω στις σιροπιασμενες φρυγανιές. Στρώνετε επάνω την κρέμα σοκολάτα και πασπαλίζετε με το σουσαμι ή τα corn flakes ή τον ξηρό καρπό.
Για πιο βελούδινη υφή χτυπήστε 150γρ κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγυ και μόλις κρυώσει η κρέμα ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα ή μάριζ πριν τη στρώσετε επάνω στις φρυγανιές.
Copyright © 2019 - 2020 By_Sakis …..  All Rights Reserved